Doron Kuipers heeft "Zucces" in Grote Prijs van Mierlo

Doron Kuipers heeft "Zucces" in Grote Prijs van Mierlo
Zojuist was het Doron Kuipers die met een sterk gereden rit de winst in de Grote Prijs van Mierlo naar zich toe wist te trekken. Bianca Schoenmakers werd tweede voor Lisa Nooren die derde werd.

Vijftig combinaties kwamen aan de start in de Grote Prijs van Mierlo over 1.40m. Regerende Nederlands kampioen Frank Schuttert mocht de spits afbijten in een barrage met tien combinaties en zette met zijn Tiopepe des Champs (v. Cardento) direct een fraaie foutloze rit neer in 41.38 seconden.

Vervolgens was het Bianca Schoenmakers die met Daylight DHD (v. Ustinov) die flink aanzette en de tijd van Schuttert met meer dan vier seconden wist te verbeteren. Daarmee had de amazone een pittige tijd neergezet waar enkel Doron Kuipers nog wist aan te komen. In het zadel bij Zucces wist Kuipers met een perfect gereden rit al na 36.41 seconden de winst voor de neus van Schoenmakers weg te pakken.

Een in vorm verkerende Nooren zette met Bardesther (v. Cardento) ook een sterke rit neer. De amazone die momenteel nog aan de leiding gaat om het NK Young Riders sprong in 38.18 seconden naar de derde plaats.

Schuttert eindigde uiteindelijk op een vierde plaats voor Bert-Jan van de Pol die met Looyman (v. Numero Uno) wel een sneller rit op de klok zette, maar na een balk niet verder dan een derde plaats kwam.

Kijk hier voor alle resultaten.