Daniel Melis wint Grote prijs op Jumping for Cancer

Daniel Melis wint Grote prijs op Jumping for Cancer
Afgelopen weekend was er de Jumping for Cancer wedstrijd op Equestrian Center de Peelbergen. Een deel van het inschrijfgeld  gaat naar de strijd tegen kanker en er kon dan ook op veel animo sportieve inzet gerekend worden op deze eerste editie een succes te maken.

In een felle strijd tussen negen combinaties was het Daniel Melis die met Pepperhill (v. Negro) in de barrage aan de haal ging met de overwinning. Het duo had 42.48 seconden nodig om de concurrentie voor te blijven. En versloeg directe uitdager Patrick Lemmen en Dahbullah (v. Wittinger). Lemmen was ook snel maar kwam toch wat later over de eindstreep met een een foutloze rit in 43.05 seconden.

De derde plaatse ging naar Ellix Pex die met Carlie (v. Clearway)in 45.26 seconden aan de finish kwam. Terwijl het Alisa Banilova en Monigue van den Broek waren die de top vijf compleet maakten.

In de 1.30m rubriek was het Wiljan Laarakkers die oppermachtig was. Als enige ruiter wist hij twee maal onder de 29 seconden  foutloos door de tweede-fase van het parcours te gaan. Hij won met Codermie Z (v. Coriano Z) na een rit in 28.51 seconden, met Euphoria (v. Excenel V) kwam hij één tienden later over de eindstreep. De derde stek op het podium werd opgeist door Wiel Heber die met Epeios in 30.46 seconden aan de finish kwam.

Kijk hier voor alle resultaten.