Reacties na de wereldbeker manche in Lyon

Reacties na de wereldbeker manche in Lyon
Na de wereldbeker winst van Daniel Deusser in Lyon nam onze redactie even de tijd samen te zitten met de voornaamste ruiters van het concours. Hier zijn enkele reacties van de wereldbeker manche in Lyon ...

Daniel Deusser: "Hoewel ik de laatste drie week voornamelijk jonge paarden aan het springen was in België, mist ik blijkbaar mijn wereldbeker start niet, hier in Lyon." Antwoordend op de vraag wat Deusser's verdere planning is, antwoord de STX-ruiter: "Momenteel heb ik Vernoa, Stuttgart en Madrid reeds in mijn agenda ingepland. Onder andere First Class en Cornet d'Amour zullen met me meer reizen. In December zal ik een definitieve planning opmaken, maar mijn hoop voor de finale in Omaha is al zeker aangewakkerd."

Zwitserland's Romain Duguet volgde Deusser op op de tweede plaats. "Ik heb Daniel altijd een leuke en aangename ruiter gevonden, dat stopt vandaag! (lacht). Alle gekheid op een stokje, de organisatie in Lyon is subliem en ik ben heel tevreden met mijn tweede plaats.

Deusser's stalgenoot, Lorenzo de Luca strandde op de derde stek. "Hoewel we vaak samen het parcours overlopen, denk ik dat Daniel vandaag al het goede advies voor zich gehouden heeft..."

Ook parcoursbouwer Frank Rothenberger werd even zijn mening gevraagd. "Ik was ongerust dat ik te veel foutloze combinaties zou hebben. De eerste twee wereldbeker manches (Oslo en Helsinki) was ongewoon, teveel ruiters kwamen terug in de barrage. Daarom besloot ik vandaag de hoogte reeds vanaf hindernis nummer één op 1.60m te plaatsen. Dat is niet zo technisch, maar wel best hoog voor de start van een proef."

"Het doel was minder dan 10 combinaties in de barrage, uiteindelijk waren het er 8. Hoewel alles hier tip top in orde is vind ik de indoor arena iets te groot. Dat zorgt voor teveel 'gemak' voor de paarden, dat maakt mijn job te moeilijk (lacht)."