Rieky Young prolongeert NK titel Reining

Rieky Young prolongeert NK titel Reining

Zaterdagavond 11 juni is het Nederlands Kampioenschap Reining verreden voor Junioren, Young Riders en Senioren in Manege de Molenheide in Schijndel. Rieky Young is Nederlands Kampioen geworden met Frozen Tropical met de score 147,5.





Vorig jaar won ‘Frozen Tropical’ nog de zilveren medaille bij de senioren met eigenaresse Minou Geurts. Dit jaar is de zilveren medaille gewonnen door Roy van der Hoeven met ‘Get Your Groove On’ met de score 142. De bronzen medaille was voor Saskia Banning met ‘ND Bonnie Whizaday’, score 141.

Op vrijdagavond 10 juni is de CRI3* voor Senioren verreden en ook hier pakte Rieky Young de eerste plaats met ‘Frozen Tropical’ (score 139,5). Twee combinaties eindigden op de tweede plaats met de score 139; Mariska Hak met ‘Ripped Wrangler’ en de Duitse Christina Ottersbach met ‘Wimpys German Gold’.

Het NK voor Young Riders is gewonnen door Anne Fleur de Blaauw met ‘RX Tuff Slider’. Er was wel een run-off nodig om de kampioen bekend te maken, want ook Jody Beenhakker reed een 137 met ‘Oaklynn Banjo’. Uiteindelijk ging goud naar Anne Fleur en de zilveren medaille naar Jody. Lot van Zwol pakte de bronzen medaille met ‘Alotta Whiskey’, score 136.

Lot van Zwol was op vrijdagavond in de CRI3* voor Young Riders succesvol. Met ‘Brady Chex’ won ze de CRI en met ‘Alotta Whiskey’ werd ze tweede.

Amber Rommelse wist Nederland Kampioen bij de Junioren te worden. Met ‘Docs Burning Remedy’ reed ze een 129 en dat was de beste score van de klasse. Danique Handgraaf pakte de zilveren medaille met ‘PR Sissy Missy Kid’, score 128,5. Brons ging naar Lois Vita Forte met ‘Mr Dun Tabasco’, score 126,5.