Nieuwe chef d'équipe voor Belgisch Reining team

Nieuwe chef d'équipe voor Belgisch Reining team
Dinsdagavond, tijdens de vergadering van het directiecomité van de K.B.R.S.F., werd Dany Welter aangesteld tot chef d’équipe reining.
Dany Welter is Belg, afkomstig uit het drielandenpunt (België – Nederland – Duitsland).

Professioneel is hij al twintig jaar aan de slag als paardentandarts. Tot voor een paar jaar vloog hij zelfs de wereld rond om racepaarden te behandelen, momenteel werkt hij 50 % van zijn tijd in Duitsland, de rest over heel Europa. Met zijn levensgezellin woont hij in Zwitserland, in de buurt van Genève. Dany is erg opgetogen over zijn aanstelling als chef d’équipe maar heeft er toch even over nagedacht.

Dany: “Ik heb zeker en vast nagedacht vooraleer ik de opdracht als chef d’équipe reining heb aanvaard. Ik besef dat het een hele verantwoordelijkheid is en dat het tijd kost. Ik wil een aanspreekpunt zijn voor de reiners, tijdens en buiten de wedstrijden. Het aantal ruiters die deel uitmaken van het kader om internationaal te gaan is niet erg groot, dat wil ik proberen te vergroten. Ik ga zeker ook contact leggen met de jeugdruiters, ik denk dat we hen absoluut kunnen steunen en nuttige tips geven. Eerste doel op de agenda is het FEI Wereldkampioenschap in Zwitserland de tweede week van augustus, daar gaan we er het beste van maken!”

Susy Baeck, die ondertussen bijna 10 jaar chef d’équipe was van de reining, diende haar ontslag in om persoonlijke redenen. Met het Belgische team behaalde ze zilver op de World Equestrian Games in Caen en Kentucky, telkens na de USA, de supermacht in deze discipline.

Susy:”Ik ben altijd met heel veel plezier chef d’équipe geweest en als je die functie doet moet je er ook voor de volle 100 % voor gaan. Momenteel kan ik dat om persoonlijke redenen niet en dan is het beter ermee te stoppen. Ik zal zeker de Belgische ruiters blijven aanmoedigen en als mijn persoonlijke situatie het terug toelaat wil ik me zelfs terug kandidaat stellen als chef d’équipe. Ik denk dat Dany Welter het uitstekend zal doen en wens hem veel succes. Ik kom zeker supporteren op het Wereldkampioenschap in Givrins.”

De KBRSF wenst Susy het allerbeste toe en bedankt haar voor haar inzet en de prettige samenwerking de voorbije jaren.