Paarden verkopen via Internet? Niet in Oostenrijk

Paarden verkopen via Internet? Niet in Oostenrijk
In Oostenrijk is er een nieuwe dierenbeschermingswet waarin staat dat de online verkoop van paarden niet meer mogelijk is voor particulieren.
Hiermee willen ze het verkopen van paarden veiliger en eerlijker maken. Enkel erkende fokkers en dierenbeschermers mogen nog online verkopen, wie niet erkend is zal dus illegaal verkopen wat strafbaar is.
Particulieren kunnen in de toekomst dus enkel hun paarden verkopen via deze erkende fokkers/handelaren of offline, op de ouderwetse manier.

Een uitzondering op deze wet is er echter wel gemaakt voor paarden die voor land- en bosbouw gebruikt worden en voor zieke en oudere paarden, die niet meer geschikt zijn voor de sport of louter geschikt zijn voor recreatief gebruik.

Voor de online veilingsites is dit een grote streep door hun rekening, want slecht 1 op 10 verkopers is een erkende verkoper. Dit betekent een mogelijk klantenverlies van 80-90%.

De meningen zijn verdeeld, want ergens vinden ze het goed dat de dierenbescherming nu duidelijk stelt wat ze willen. Anderzijds is het ook een drastische maatregel waar ze niet echt aan een mogelijk plan B gedacht hebben.