F-Alba beste in rubriek vier- tot en met zevenjarige springmerries

F-Alba beste in rubriek vier- tot en met zevenjarige springmerries
Het is prachtig weer, zo ook op het concoursterrein van CH de Wolden in Veeningen. Daar vindt vandaag de Centrale Keuring voor de KWPN-regio, Drenthe plaats. In het ochtendprogramma worden de springmerries en -veulens beoordeeld door voorzitter Cor Loeffen, Henk Dirksen en regio-inspecteur, Klaas Iwema.

De volledige groep vier - tot en met zevenjarige stermerries werd bevorderd to voorlopige keur dan wel keur. In een bericht aan het KWPN laat Cor Loeffen weten: " “Elf merries in een rubriek met zeer veel kwaliteit. Met aan kop F-Alba. Een goed ontwikkelde merrie, die het sportpredikaat springen al achter haar naam heeft staan. Ze is zeer rijtypisch, staat voldoende in het rechthoeksmodel en heeft goede verbindingen in rug- en lendenpartij. Daarbij beweegt ze makkelijk.”

F-Alba is een dochter van V.Alba 69 uit Begas-Bo (v.Odermus). De schimmel is gefokt bij de familie Ubels in Anderen en staat geregistreerd bij M. Ubels in Gieterveen. Naast F-Alba mag ook de nummer twee, bijschrijving Falonie RWL (Comme Il Faut uit Tafalonie ster v. Lux) naar de NMK. Zij is gefokt bij R. Vroom in Ruinen en staat geregistreerd bij H. Peeters in Diever en B.J.M. Wezenberg in IJsselmuiden.