Aniek Poels neemt droomstart in Aken

Aniek Poels neemt droomstart in Aken
In Aken is de aftrap gegeven van vijf dagen top springsport. Deze middag kwamen de verschillende combinaties voor het eerst aan de start deze week in de STAWAG opening Jumping Competition.

Tot het laatste moment was het nagelbijten. De Braziliaanse Eduardo Menezes wist een onverslaanbare tijd van 59,36 seconden te plaatsen in het zadel van de 13-jarige Casper-merrie, Caruschka 2 (Caspar x Continue). De combinatie bleef zo net geen twee seconden voor op de Nederlandse Aniek Poels met de Cornet Obolensky-dochter, Cosma Go R.

Poels en de 11-jarige schimmel merrie klokte foutloos af in 61,01 seconden. In totaal hielden 18 combinaties het foutloos. Marcus Ehning en de HAnnover merrie Calanda 42 (v. Calido I) volgde op de derde plaats in 62,16 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Henrik von Eckermann (Cortina 212, v. Contendro I) op vier en Christian Kukuk (Colestus, v. Cornet Obolensky) op vijf.

Ook Michel Hendrix haalde de top tien. Op de rug van de KWPN-hengst, Don Dibalo HX (v. vittorio) haalde hij de 9de plaats in 65,64 seconden.

 

Klik hier voor de uitslagen