Eerste weken verrichtingsonderzoek voor twee hengsten afgelopen

Eerste weken verrichtingsonderzoek voor twee hengsten afgelopen
De dressuur- en springhengsten die begin vorig week aan hun aanlegtest zijn begonnen, zijn inmiddels gewend aan hun leven op het KWPN-centrum en hebben de training voorspoedig opgepakt. Net als bij de tuigpaardhengsten, die een week eerder werden aangeleverd, heeft de hengstenkeuringscommissie de hengsten al een keer informeel tijdens een training bekeken.

Iedereen heeft zijn draai weer gevonden op het KWPN-centrum. Elke doordeweekse morgen om 8.00 uur starten de ruiters en trainingsleider Henk Hammers met de training van de hengsten, bijgestaan door stalmeester Rien Spaaij en zijn grooms. De hengsten pakken de training over het algemeen goed op. Naast de training onder het zadel of aan de longe, krijgen de hengsten ook beweging in de stapmolen of mogen zij lekker even ontspannen in een van de paddocks op het KWPN-centrum.

De hengstenkeuringscommissies dressuur en springen hebben respectievelijk de eerste indrukken als dressuurpaard en de eerste sprongetjes van de springhengsten met belangstelling gevolgd tijdens een training. De zoon van Uthopia (cat.nr. 52/562 mv. UB 40) is afgelopen maandag via de reglementaire nalevering ingestroomd, nadat hij tijdens de reguliere aanlevering een veterinaire bemerking kreeg. Twee hengsten zijn naar het najaarsonderzoek doorverwezen. Het betreft cat.nr. 49/518 (Johnson x Fidertanz) en cat.nr. 40/318 (Aqiedo x Jazz). Zij hebben inmiddels het KWPN-centrum verlaten.

Ook de tuigpaardhengsten, die 6 maart aan hun onderzoek startten en op 21 april hun eindpresentatie hebben, worden dagelijks getraind. Dit kan zijn voor de wagen, maar ook longeren en werken aan de lange lijnen kunnen deel uitmaken van het werk. De hengstenkeuringscommissie en de gastrijders hebben de vorderingen van de hengsten na de aanlevering al eens informeel bekeken.

Op 14 april om 16.00 uur vindt de herkansing en de aanlevering van de Gelderse hengsten plaats.

Onderstaand vindt u meer informatie over de deelnemende hengsten en de beoordelingsdata van dit verrichtingsonderzoek. Houdt de KWPN-website in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Deelnemende hengsten verrichtingsonderzoek voorjaar 2017

Beoordelingsdata verrichtingsonderzoek