Ingrid Klimke haalt het nipt van Michael Jung

Ingrid Klimke haalt het nipt van Michael Jung
Vandaag reden de eventing ruiters hun cross- country in de buurt en op de graspiste van het imposante Aken.

De strijd ging tussen 2 Duitse combinaties. Eén man, één vrouw. Beide veel ervaring, veel kwaliteit onder het zadel en beide hetzelfde doel. De cross rijden zonder fouten en zo kort mogelijk bij de ideale tijd.

De zege ging uiteindelijk naar Ingrid Klimke en haar Horseware Hale Bob ( Helikon xx). Nadat ze op de tweede plaats was geëindigd na de dressuur met 34.50 strafpunten, de zege haalde bij het springonderdeel en vijfde eindigde in het crossonderdeel kon de eindzege haar niet meer ontnomen worden. Haar strafpuntentotaal bleef staan op 34.50. Net achter haar, met 34.70 strafpunt eindigde Michael Jung. Hij stond derde na het dressuuronderdeel, twaalfde bij het springen en vierde na de cross. Michael had de 17- jarige La Biosthetique Sam ( Stan the Man xx) onder het zadel. Shane Rose nam voor Australië samen met haar CP Qualified ( Quite Capitol) de derde plaats voor haar rekening. Ze was vierde geworden bij de dressuurproef, dertiende bij het springen en achtste bij de cross. Dit resultaat leverde 37.50 strafpunten op. De Duitse Sandra Auffarth neemt samen met Opgun Louvo ( Shogoun II) de vierde plaats voor haar rekening. Ze wonnen het dressuuronderdeel, werden 25ste bij de jumping en 11de bij het crossen. Dit gaf een eindscore van 37.80 strafpunten. Sir Mark Todd sluit de top 5 af. Dit deed hij samen met Leonidas II ( Landos). Vijfde na het dressuuronderdeel, 1 tijdfout bij het springen en een 19de plaats en het knap winnen van de cross leverde 38.10 strafpunten op.

Alice Naber- Lozeman vinden we mat ACSI Harry Belafonte ( Heraldikxx) op een 21ste plaats terug. Ze waren 31ste na de dressuur, 35ste bij het springen en knap 8ste bij de cross. Dit leverde Alice 65.60 strafpunten op. Jeanette Chardon en Vienna ( Romeo B) nam de 29ste plaats voor haar. Ze had op het einde van alle onderdelen 116.90 strafpuntenIngrid Klimke

 

Het Duitse team won de landenwedstrijd voor Australië en Zweden. In het Duits team zat de individuele winnares, Ingrid Klimke, Josefa Sommer, Sandra Auffarth en Michael Jung.

Klik hier voor de uitslag.