Nederland boven in Zuidwolde

Nederland boven in Zuidwolde
De laatste rubriek van de dag tijdens de internationale competitie in Zuidwolde werd verreden over een hoogte van 1.40m. Na een zware basisomloop plaatsten negen combinaties zich voor de barrage. Met vier landgenoten in de barrage lag een Nedelandse overwinning niet ver af.

Dankzij een spannende barrage rit  van Mareille Van Geel-Schroder met de KWPN-er Enjoy (v.Ukato) bleef de winst in eigen land. Met een foutloze omloop in een tijd van 33.28 seconden liet zij de overige combinatie achter zich.

De tweede plaats ging naar de Ier Conor Swail, met onder het zadel E-Lady finishten zij in 33.92 seconden. Dankzij Henk van de Pol met Don't Touch it M (v.Untouchable) kleurde ook de derde plaats oranje.

De top vijf werd vervolledigd door de Duitse Kathrin Stolmeijer en de ruiter uit Groot-Brittannië Mark Bunting.

Landgenoten Maud Roosendaal en Piet Raijmakers Jr eindigden eveneens in de top 8. Maud kwam aan de start met Fancy Roos VDL  maar tikte 1 balk uit de lepels wat haar op een zesde plaats bracht. Piet Raijmakers tikte met Van Schijndel's Belle 2 balken uit de lepels in de barrage, goed voor een achtste plaats.