Elaine Pen zorgt voor eerste Team Bavaria succes in Barroca D'Alva

Elaine Pen zorgt voor eerste Team Bavaria succes in Barroca D'Alva
Nog geen maand na de lancering van het Bavaria Eventing team is er al succes op internationaal niveau voor team amazone Elaine Pen. Tijdens de eerste  eventing wedstrijd op Europese bodem na de winter eindigde Pen in de CIC1* op een tweede plaats. De Belgische Karin Donckers maakte een vliegende start dit seizoen zij won zowel de CIC1* als de CIC2*.

In de één sterren wedstrijd ging Donckers met No Limit VDB Z vanaf de dressuur aan de leiding met 41.1 strafpunten. Zoals we gewend zijn van Karin was het optreden in de cross country subliem en bleef  ook tijdens het springen alle balken in de lepels liggen. Daarmee gaf Donckers haar overwinning niet meer uit handen en eindigde dressuur score de wedstrijd.

Op de tweede plaats eindigde de kersverse team Bavaria amazone Elaine Pen. Met Chivers eindigde de Nederlandse ook op haar dressuur score van 42.2 strafpunten.

Met haar tweede troef Un Amour de Texo eindigde Donckers net naast het podium op de vierde plaats.  In de dressuur liep het duo al een "kleine" achterstand op met 46 strafpunten. Een foutlose cross country en nul strafpunten in het springen resulteerde uiteindelijk in een vierde plaats voor landgenoot Geoffroy de Jambline.

De Jambline startte op dezelfde dressuur score als Donckers met haar winnende paard, maar liep wat tijdfouten op in de cross. Het duo voegde daardoor 4.8 strafpunten toe aan de dressuur score van 41.1 strafpunten en eindigde daarmee als derde.

Tijdens de CIC2* stond Donckers echt op eenzame hoogte. Ze won daar met Jalapeno en werd tweede met Lady Brown. Initieel ging ze met Lady Brown aan de leiding na de dressuur.  Een springfout in het springen zorgde er uiteindelijk voor dat Donckers de overwinning pakte met Jalepeno. Waarmee ze enkel één seconden tijdsoverschrijding in de cross country toevoegde aan haar dressuur score van 43.8 strafpunten.

Kijk hier voor alle resultaten.