Shane Sweetnam en Chaqui Z grijpen na Nations Cup nu ook GP winst in Wellington

Shane Sweetnam en Chaqui Z grijpen na Nations Cup nu ook GP winst in Wellington
Heel wat Europeanen waren aanwezig afgelopen weekend tijdens het Winter Equestrian Festival (WEF) in Wellington, Florida. Amerikaans parcoursbouwer Ken Krome zag 43 combinaties aan de start van de internationale viersterren Grote prijs. In totaal kwamen 17 starters terug voor de barrage, daarin sprong Ierland's Shane Sweetnam naar de overwinning.

In het zadel van de Nederlandse Zangersheide-gefokte Chaqui Z (v. Chacco-Blue) kruiste de springruiter de finish in 41,796 seconden. Eerder deze week was de combinatie een deel van het winnend Nations Cup team in Wellington. Vorige week won de combinatie ook reeds de Landenprijs in Ocala. De overwinning bracht Sweetnam ruim 71.000 Dollar op.

Sweetnam's gouden teamgenoot, Conor Swail volgde op de tweede plaats met Rubens LS La Silla (v. HH Rebozo). Swail klokte foutloos af in 41,82 seconden. Amerika's Ali Wolff volgde op de derde plaats.

Op de rug van Casall sprong Wolff naar de derde stek in 43,026 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Beezie Madden (Coach, v. Con Air 7) en Jessica Mendoza (Toy Boy) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Vorige week strandde Mendoza nog op de zesde plaats in Wellington's CSI3* Grote Prijs met Toy Boy, net zoals begin dit jaar.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN