Clark Montgomery op eerste plaats met epische score na dressuur in Kentucky

Clark Montgomery op eerste plaats met epische score na dressuur in Kentucky
Er waren heel wat top scorende combinaties in Kentucky de afgelopen twee dagen bij de start van de Rolex Kentucky three-Day Event, presented by Land Rover. Voor een publiek van meer dan 13 000 mensen was het de Amerikaanse Clark Montgomery dat op de eerste plaats overgaat naar de eventing. Hij kreeg een epische score 33.6 bleef hij voor de verdedigend kampioen Michael Jung. Jung bereed FischerRocana FST en kwam op een tweede plaats te staan met een totaal van 37.1 terwijl de driemaal winnares Kim Severson met haar nieuw paard Cooley Cross Border op de derde plaats belande met 41.0.

Montgomery zei: "Ik ben heel gelukkig, hij kwam deze ochtend niet zo goed uit de opwarming, zo wist ik niet wat ik moest verwachten voor de test. Maar tijdens het inrijden voelde hij terug geweldig en de test ging geweldig."

Naast dat Montgomery momenteel op de eerste plaats staat is hij ook de leider voor het Amerikaanse kampioenschap dat dit weekend gehouden wordt tijdens de Kentucky eventing.

Jung kwam als favoriet aan de start, met een lijst van impressionante overwinningen in de CCI4* wedstrijden. Ook al staat hij momenteel op een tweede plaats, hij was heel tevreden over de prestaties van zijn merrie. "Ik ben heel blij, het was zo fijn om haar te rijden' zei Jung. "Ze was heel relax dus ik kon haar een beetje vooruit duwen om betere punten te krijgen. Ik denk dat dit een heel goede test is voor haar, maar misschien niet goed genoeg. Ikzelf heb de dressuur niet gezien vandaag, maar had dit misschien beter gedaan." eindigde hij over Montgomery's rit.

Severson is een veteraan in de Rolex Kentucky met al drie titels op haar naam. Maar het is de eerste keer dat haar paard Cooley Cross Border op dit level in competitie komt. Ze vond het geweldig hoe hij omging met de sfeer in een stadium als dat van Rolex. "Mijn paard was geweldig vandaag, hij is heel veel gegroeid in de laatste zes maanden. Ik had bijna al mijn vliegende wissels vandaag, maar ik kon niet blijer zijn met hem vandaag. Hij was zo goed." zei Severson over haar rit.

Klik hier voor alle resultaten.