Thamar Zweistra door rekenfout niet in finale WK

Thamar Zweistra door rekenfout niet in finale WK



Een zuur moment voor dressuuramazone Thamar Zweistra. Gisteren wist ze met haar Hexagon's Filimanda (v. Westpoint) zich te kwalificeren voor de finale van het Wereldkampioenschap door naar een tiende plaats te rijden. Echter bleek later op de avond dat er een rekenfout was gemaakt, wat de amazone haar startplaats voor de finale kost.

Aan Horses laat de amazone weten dat ze het jammer vindt om er net buiten te vallen, maar dat er niets aan te doen is. Daarnaast geeft ze aan dat ze niet het idee heeft dat haar Filamanda al klaar is voor een WK. De merrie heeft twee veulens waardoor ze toch wat achter loopt. Zweistra startte de merrie in de selectiewedstrijden om met name ervaring op te doen.

Door de rekenfout is er nu wel een startplaats vrijgekomen voor Carlijn Vaessen en haar Ampère nakomeling Fossbury. Het tweetal eindigde gisteren op de elfde plaats, maar na de aanpassing bleek dat haar proef toch op de tiende plaats behoorde. Via haar facebook meldt de amazone: "Wow! Wij zijn toch door naar de finale selectie voor het WK!".