Nederlandse paradressuur ruiters halen bronzen medaille

Nederlandse paradressuur ruiters halen bronzen medaille
De Nederlandse para-dressuurruiters hadden hun hoop op het teamgoud gesteld. Alsnog keert het team huiswaarts met de bronzen medaille na een stevig Europees Kampioenschap in Gothenburg. Groot-Brittannië wist op het einde de gouden medaille te verzekeren terwijl DEnemarken op het laatste moment nog het zilver van de Oranje ruiters weg kaapte.




Denemarken ging lange tijd aan de leiding, nadat alle vier de teamleden ruim 70% scoorden.  De laatste ruiter van Groot-Brittannië, Julie Payne, gooide voor de Denen roet in het eten. De amazone reed in haar Grade  naar ruim 78% en stelde daardoor voor haar land het goud veilig.

Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. (v . Sandreo) en Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. (v. Rohdiamant) grepen gisteren beiden een medaille. Ook vandaag hielden ze hun vorm en scoorden beiden ruim 73%.

Lotte Krijnsen scoorde met Rosenstolz (v. Rotspon) een totaal van 67,825%. Ook Sanne Voets wist haar sublieme prestatie van gisteren niet te herhalen. In het zadel van DEmantur (v. Vivaldi) scoorde ze echter nog 70,575%.





 

Klik hier voor de uitslag.