Nederland wint FEI Nations cup Dressuur in Frankrijk

Nederland wint FEI Nations cup Dressuur in Frankrijk
Tijdens de  FEI Nations Cup in het Franse Vidauba herhalen de Nederlandse dressuurruiters het succes van vorig jaar. Laurens van Lieren, Tommie Visser en Diederik van Silfhout zijn het dit maar die voor Nederland de beste totaal score neerzeggen. België eindigde als tweede, gevolgd door Zweden en Duitsland.
 Met drie ruiters was er geen weg te strepen resultaat en Laurens van Lieren had daarom de opdracht om een 'safe rit' te rijden van bondscoach Wim Ernes, waarmee hij zelfs als derde wist te eindigen

Tommie Visser ging met Vingino zeer voortvarend van start en reed een heel goede proef, met slechts enkele schoonheidsfouten in de piaffe en pirouettes. Dit geen leverde hem een tweede plaats in het klassement, achter de individueel rijdende Italiaans Valentina Truppa met Fixdesign Eremo del Castegno.

Diederik van Silfhout moest als laatste ruiter voor Oranje van start met Arlando. De jonge KWPN hengst die dit jaar negen  wordt boekt iedere wedstrijd progressie. In de piaffe en passage toont de hengst erg veel expressie, maar in de details en in de afwerking kan het nog beter. Hierdoor is het een veel belovende combinatie voor de toekomst.

De volgende wedstrijd van de FEI Nations cup is tijdens het CHIO Rotterdam (CDIO5*), van 18 t/m 22 juni.

Bekijk hier de uitslag