Nederlandse amazones domineren in Gent

Nederlandse amazones domineren in Gent
Daarnet werd op de 2 sterren concours van Gent de tweede kwalificatieproef voor de Grote Prijs van morgenavond afgewerkt. De 'Prijs Cloots Ruitersport' kreeg van de 96 starters 14 combinaties in de barrage, enkel Jessica Mendoza (Spirit T), die gisteren nog won, gaf forfait voor die barrage.

De top twee waren twee Nederlandse amazones die hun hart verloren hebben aan een Belgische ruiter. Stefanie van den Brink won in een spannende barrage met de 9-jarige KWPN'er Ace (v. Berlin). In een tijd van 39:37 seconden bleef zij haar landgenote Caroline Poels voor. Poels eindigde haar barrage met Valley (v. Andiamo Z) in een tijd van 40:11 seconden. De Zwitserse Christina Liebherr werd 3e met L.B. Quassiopee de Tivou (v. Helios de la Cour II). Beste Belg werd Ann Carton Grootjans met de 8-jarig Ghana (v. Vigo d'Arsouilles) op de 4e plaats. Plaatsen 5 en 6 bleven in eigen land met Freddy Demuynck (Dirigent vh Polderhof) en Gilles Thomas (Conaro). Vorige week reed Niels Bruynseels deze Conaro al succesvol rond in de Grote Prijs van Lier.

De overige ereplaatsen gingen naar Equteam ruiter Damien Haelterman (Elaba de Laubry), Michael van den Bosch (Watch Me) en Lennart Van Vlaenderen (Diva).

De overwinning leverde van den Brink een solarium op die door Cloots Ruitersport werd geschonken.

 


bron:equnews.be