Nederland derde in landenwedstrijd Vidauban

Nederland derde in landenwedstrijd Vidauban

Het Nederlands dressuurteam bestaande uit Dominique Filion, Lynne Maas en Laurens van Lieren (foto) is in de eerste landenwedstrijd van dit jaar als derde geëindigd. Duitsland won, voor gastland Frankrijk. Bondscoach Wim Ernes: “Het resultaat valt na de tweede plaats op eerste dag wat tegen, maar we hebben de wedstrijd goed kunnen gebruiken om nieuwe potentiële combinaties te ontdekken.”





Bondscoach Wim Ernes doelt hiermee op Domique Filion en de merrie Wenicienta. “Vandaag in de Grand Prix Special ging het nog beter dan in de Grand Prix die ze gisteren wonnen. Jammer van de foutjes die ze kregen in de galopchangementen om de twee passen. Anders hadden ze de Special ook gewonnen. Dit was pas de tweede internationale proef die ze reden. Dat ze zo goed presteert zegt iets over de potentie die er is. Fouten in de proef daar leer je van. Wedstrijden rijden is dan belangrijk. Dat kun je thuis niet nabootsen.”

Ook bij Lynne Maas en Zamora ziet Ernes veel mogelijkheden voor de toekomst. “Op het voorterrein ging het echt fantastisch. In de proef slopen er nog te veel foutjes in, waardoor ze wegzakte in het klassement. Laten we van Laurens van Lieren maar zeggen dat het niet zijn weekend was.”

“Ik had gehoopt de tweede plaats van gisteren vast te kunnen houden. Het is natuurlijk niet de bedoeling om hier derde te worden op 1,2 procent achter de Fransen. Maar deze wedstrijd heeft zijn waarde afgelopen twee jaar wel bewezen voor ons. In Vidauban wonnen we twee jaar op rij de landenwedstrijd en kwamen nieuwe combinaties als Arlando N.O.P. en Diederik van Silfhout en Katja Gevers met Thriller boven drijven. Ik denk dat dat ook geldt voor Dominique met Wencienta en Lynne met Zamora”, besluit Ernes.

Kijk hier voor alle resultaten.