Legendarische renpaardtrainer overleden

Legendarische renpaardtrainer overleden
Charles Schick de trainer die zowel met Seabiscuit als War Admiral onder het zadel begon, is overleden op 11 februari op 98 jarige leeftijd. Ooit begonnen als stalhulp wist hij zich op te werken tot succesvolle trainer. Waarschijnlijk is hij de laatste persoon die met beide paarden gewerkt heeft.

Toen hij in 1934 voor het eerst Seabiscuit zag was dit in een treinwagon. Schick was net begonnen met werken op de Aqueduct renbaan in Queens, New York."
Seabiscuit zag eruit als een mustang uit het wilde westen," volgens een televisie interview uit 2001. "Seabiscuit was een zeer temperamentvol paard en je moest constant op je hoede zijn bij hem."

Rond 1935 verhuisde hij naar de Glen Riddle Farm in Maryland, waar hij voor het eerst in contact kwam met War Admiral.
"Dit paard straalde een en al klasse uit," zei Schick tijdens een interview met de krant Tampa Bay Times.


Tot 1954 heeft hij verschillende succesvolle renpaarden getraind. In 1954 is hij begonnen aan een loopbaan in de luchtvaart tot hij met pensioen ging in 1981 en verhuisde naar Florida.

In een interview in 2003 vertelde hij aan de krant: "Of ik echt zo belangrijk was weet ik niet, maar ik heb zowel War Admiral als Seabiscuit zadelmak gemaakt en beide paarden hebben daarna grote successen behaald."

Charles Franck Schick (Augustus 29, 1916 – Februari 11, 2015).

 

Klik hier voor het hele verhaal.