Kim Noordijk: ”Ik droom van deelname aan EK”

“Ik droom van deelname aan het EK, maar eerst maar eens proberen om B- en A-kaderscores te halen”, zegt Z1 D/E kampioene Kim Noordijk na afloop van de prijsuitreiking. De amazone uit Werkendam lijkt er de pony voor te hebben. “Ik rijd Viva la Bam sinds oktober voor zijn Belgische eigenaar Sjak Lamers, die hem via Tineke Bartels aan mij beschikbaar stelde.”

Kim had vandaag nog een ijzer in het vuur. “Met Brasil werd ik zesde in het Z2 en mocht net niet meedoen aan de finale. Over twee weken rijd ik met beide pony’s mijn eerste internationale wedstrijd in Zandhoven.”

Noordijk kreeg haar kampioenspony te rijden via haar trainster Imke Bartels. “Haar moeder Tineke wist dat de eigenaar Viva la Bam, die goedgekeurd is bij het NRPS, in de dressuur wilde laten rijden. Hij had eerst gesprongen. In het begin was het nog niet zo makkelijk, maar daarna pakte hij heel snel op. We zijn direct in het M2 begonnen. Omdat hij als springpony al het nodige heeft gezien is hij relaxed en heel fijn te rijden.”