Nederlandse Eventers pakken historisch Brons

Nederlandse Eventers pakken historisch Brons
In een vol gepakt Stade d’Ornano springt Nederland naar een historische Bronzen medaille in het Eventing.

Als eerste starter voor Nederland zette Merel Blom de toon. Samen met Rumour Has It sprong zij op simpele wijze naar een foutloze ronde. “Met Rob heb ik een plan gemaakt. We hebben goed doorgenomen hoe ik moest rijden, van welk punt naar welk punt, hoeveel galopsprongen, enzovoort. Zo hadden we bijvoorbeeld de laatste lijn afgesproken om terug te gaan op zeven, in plaats van vooruit op zes.” erkende de Blom na afloop van haar fantastische parcours.

Tim Lips en Keyflow N.O.P. maakten het nog even enorm spannend toen hij twee balken uit de lepels wierp tijdens zijn afsluitende parcous.  Maar voor hem kwam Elaine Pen in actie met een geweldige foutloze ronde met haar Jazz nakomeling Vira een kopie van de topprestatie eerder vanmiddag van Merel Blom.

Nederland pakt eventingbrons met het team voor het eerst in geschiedenis!

Duitsland wint individueel én teamgoud! William Fox-Pitt maakt met Chilli Morning op hindernis twee de fatale fout waardoor hij zijn koppositie omruilde voor het brons. Sandra Auffahrt wisselt de wacht met Michael Jung en mag zich nu Weltmeisterin noemen.