Goud voor Dana van Lierop bij EK Young Riders

Goud voor Dana van Lierop bij EK Young Riders
Net als tijdens de landenproef was het Dana van Lierop die op eenzame hoogte stond vandaag met haar paard Equestricons Walkuere. Daarmee volgt de amazone uit Helmond en  Anne Meulendijks op als Europees Kampioene.

In een proef waarbij ze bijna unaniem op de eerste plaats werd gezet door alle jury leden gaat Van Lierop naar een zeer goede score van 77.447%. Hiemee staat ze bijna twee procent los van de nummer twee, de Duitse Bianca Nowag en Fair Play RB (v. Fidermark).

Marina Mattsson zet ook een zeer fraaie proef neer in het zadel bij Double Diamond II (v. Don Primero) en rijdt daarmee Denise Nekeman en Boston STH van een medaille plaats af. Nekeman verliest met de Johnson zoon aanzienlijk wat punten in de keertwendingen in galop en komt op 74.711% uit.

Jeanine Nieuwenhuis  en Jeanine Nekeman pakken ook nog een top tien notering mee. Nieuwenhuis zet met haar Hexagon's Baldacci een proef van 71.421% neer en word zevende, terwijl Nekeman en Vlingh de top tien afsluiten met een score van 71.211%.

Kijk hier voor alle resultaten.