Betram Allen van uitzondelijke klasse in GCT Parijs

Betram Allen van uitzondelijke klasse in GCT Parijs
In de luwte van de Eiffeltoren werd vanavond de GCT Grand Prix van Parijs gewonnen door Iers supertalent Betram Allen. Voor het Franse publiek ging hij een nek aan nek race aan met GCT klassementsleidster  Luciana Diniz om de winst.

Na een pittige twee omlopen zagen de Fransen enkele van hun favorieten afvallen. Zo waren er ditmaal geen Patrice Delaveau, Simon Delestre, Kevin Staut en Roger-Yves Bost die de eer van Les Blues kon gaan verdedigen in de barrage waar zich vijf combinaties voor plaatsten. Wel zagen de Fransen Philippe Rozier en Pénélope Leprevost terugkeren in goed gezelschap van Betram Allen, Darragh Kenny en Luciana Diniz om de strijd aan te gaan om de prijzepot van €320,000.

Tijdens een geweldige rit is het de jonge Ier die in het zadel bij Romanov die als vierde combinaties vlak voor de Eiffeltoren-sprong weet te draaien en een foutloze rit van  37.32 seconden weet te produceren. Op dat moment is het alleen nog Diniz die hem van de winst kan houden en maakt het met Fit For Fun nog erg spannend door in gelijke lijnen door het parcours te gaan, maar uiteindelijk ziet dat de klok op 37.84 seconden stopt en tweede word.

Ierland doet met een derde plaats voor Darragh Kenny  goede zaken op de GCT Parijs. Hij zet met Fransnamige Sans Soucis Z  een foutloze rit van 39.36, terwijl Rozier en Leprevost met balken geen aansluiting vinden met de top drie.

De enige Nederlander die aan de start kwam in de  Grand Prix was  Maikel van der Vleuten. Met zijn kampioenspaard Verdi zet hij een zeer goede eerste omloop neer, maar weet niet door te dringen tot de barrage door een balk in de tweede omloop.

Kijk hier voor alle resultaten.