Girona en Flora de Mariposa zijn dressuur talent van 2016

Girona en Flora de Mariposa zijn dressuur talent van 2016
Afgelopen zaterdag en zondag werd in Berlicum, Nederland de ‘Stal van de Sande Dressuur Talent 2016’ verreden. Op zaterdag vond de rubriek voor vijfjarigen plaats en op zondag de rubriek voor vierjarigen.

Beide dagen werden de paarden in de sfeervolle accommodatie van rijvereniging De Cowboys in Berlicum beoordeeld door de Duitse olympische dressuuramazone Helen Langehanenberg, haar partner David Lichtenberg en mw. Marian Dorresteijn, dressuuramazone, trainster en lid van de KWPN-hengstenkeuringscommissie dressuur. De kopgroep van zowel de 4-jarige als de 5-jarige dressuurpaarden werden in de finale  overgereden door Arthur van Rooij.

Bij de vijfjarigen was de overwinning voor de KWPN-merrie Girona (v. Ampere). De merrie is gefokt door Bas en Trudy Wilschut en wordt gereden door Femke De Laat. Girona kreeg met Femke De Laat 81.5 punten en met het overrijden door Arthur van Rooij 95 punten. De merrie bleef zo de publiekslieveling Grand Charmeur (v. Apache) voor. De hengst werd gereden door Jonna Schelstraete. Hij behaalde 80.5 punten met Jonna Schelstraete en ook 95 punten bij het overrijden.

RS2 Flora de Mariposa OLD (v. Furstenball) won gisteren dan de rubriek voor vierjarige dressuurpaarden. De donkerbruine merrie is gefokt door Carsten Middendorf en wordt gereden door Robin Van Lierop. De merrie kreeg 83.5 punten van de jury en 95 punten bij het overrijden. De tweede plaats was voor de hengst Habibi DVB (v. Don Schufro) van Dressuurstal Van Baalen, gereden door Jos Hogendoorn. De hengst kreeg 81 punten en 95 punten.

Klik hier voor de uitslag van de vijfjarigen.

Klik hier voor de uitslag van de vierjarigen.