Hardenberg opent deuren voor KNHS-jeugdcompetities gedurende PAARD 2016

Jeugdruiters staan in de startblokken voor PAARD 2016 in Evenementenhal Hardenberg. Het vernieuwde hippisch evenement met uitgebreide beurs begint vrijdag 26 februari met een driedaags ponyweekend en gaat op maandag verder met onder meer springrubrieken voor paarden. PAARD 2016 organiseert op zaterdag 27 februari voor het eerst de KNHS-jeugdcompetitie en KNHS-Hartog Lucerne Trophy, twee meetmomenten voor de Nederlandse bondcoaches.

Eén van de jeugdruiters in Hardenberg is Wesley de Boer, zoon van (inter)nationaal springruiter Marcel de Boer. “Ik heb er echt zin in. Het is een concours van hoog niveau met mooie sport, leuke prijzen, heel veel winkeltjes en veel gezelligheid. Ik wil graag naar dezelfde concoursen als mijn vader en onze stalruiter Lennard de Boer”, vertelt hij.

Sport en entertainment De sport van laag tot hoog niveau wordt afgewisseld door vele shows en leerzame clinics. Zo is er op zaterdag 27 februari een prachtig rassendefilé en zijn er op zondag Bixie-proeven voor de allerkleinste ruiters. De tuigpaardenavond op woensdag 2 maart is terug van weggeweest en biedt een wervelend programma met tuigpaarden en Hackneys. Wie voor 18.45 uur binnen is, krijgt een gratis gehaktbal! Op vrijdag 4 maart geven de Future Guys een spectaculaire show met al hun stunts op, onder, naast en achter hun paarden en dat op volle snelheid. Shoppen op de beurs kan zowel tijdens het ponyweekend als van 3 tot en met 5 maart.

Rabobank Trophy Als de nodige springrubrieken zijn verreden en de nieuwe winnaar van het springen zonder (!) zadel bekend is, sluit PAARD 2016 op zaterdagavond 5 maart af met de spannende 1.40m Grote Prijs om de Rabobank Trophy. Sport en entertainment. Daar draait het om tijdens PAARD 2016, hét pony- en paardensportevenement van Noordoost-Nederland.