Wereldbeker paarden iets langer in quarantaine

Wereldbeker paarden iets langer in quarantaine
Voordat alle paarden van het weekend in de Wereldbekerfinale van Omaha van start kunnen gaan moesten de vanuit Europa aankomende paarden tijdelijk in quarantaine. Daarbij word door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) de bloedwaarden gecontroleerd en bekeken of de paarden gezond zijn. Daarbij is bij één paard een afwijkende bloedwaarde aangetroffen. Deze is dan ook in isolatie tijdelijk apart gezet

Dit is belangrijker omdat hierdoor besmetting van ziekten die in Europa wel voorkomen, maar in de USA niet uit het land geweerd kunnen worden. In een verklaring zegt de perschef van de wedstrijd: “Het resultaat van de bloedtest van een van de paarden die op zaterdag uit Europa aankwam voor de finale in Omaha was twijfelachtig. De USDA kwam hier zondagavond achter en liet onmiddellijk het bloed van het paard opnieuw testen.”

“Hoewel het paard eerder negatief was getest, voordat hij  naar de USA vloog, heeft de USDA gemeend de paarden langer in quarantaine te houden om de veiligheid voor alle paarden te waarborgen.” zegt een perschef de Wereldbeker organisatie.

De paarden die maandag vanuit Florida arriveerden, werden buiten het wedstrijdterrein gehouden in afwachting van de her-test. Deze was gelukkig ook negatief waardoor de paarden ondertussen naar het wedstrijd terrein kunnen.Om iedereen gelijke kansen te geven in de Wereldbekerfinales hebben tgelijkeertijd Amerikaanse officials besloten de Amerikaanse paarden volop te trainen.