Spring Tour Lummen gooit programma om voor Nations Cup

Spring Tour Lummen gooit programma om voor Nations Cup
Van 26 tot 30 april wordt op de terreinen van de familie Postelmans in Lummen de Longines Spring Classic of Flanders - Jumping Lummen georganiseerd.

De grootste verandering in de programmatie is dus dat er gestart wordt met het CSIO5*. Hierdoor is de Derby arena (de graspiste) bij aanvang van het CSIO5* natuurlijk optimaal.

Tegelijkertijd start ook de eerste week van de Spring Tour Lummen, die gedurende drie weekends loopt. Het Belgische kampioenschap voor zevenjarige paarden zal plaatshebben tijdens de laatste springtour van 9 tot 15 mei 2017.

De Garden arena, die vorig jaar gedeeltelijk uit gras en zand bestond is volledig opnieuw aangelegd en is nu een zandpiste van 105 meter bij 65 meter.

De FEI Landenwedstrijd in Lummen is de eerste op de Europese kalender en maakt deel uit van Europe Division 1. Spijtig genoeg daalde België vorig jaar naar Europe Division 2, maar mag wel deelnemen in Lummen. Punten zijn er natuurlijk niet te behalen voor onze springduivels. In Lummen rijden Duitsland, Zweden, Frankrijk, Italië en Spanje voor punten.

De volgende landen nemen deel aan de FEI Landenwedstrijd:
België
Duitsland
Frankrijk
Ierland
Italië
Spanje
Zwitserland
Zweden

Hoogtepunten van dit vierdaags topevenement zijn natuurlijk de FEI Nations Cup of Belgium op vrijdag, de Derby van Vlaanderen - Memorial Nick Motmans op zaterdag en de Longines Grand Prix op zondag.