FEI en EquiRatings gaan samenwerken om veiligheid in de sport te verbeteren

FEI en EquiRatings gaan samenwerken om veiligheid in de sport te verbeteren
De FEI heeft de handen ineen geslagen met het bedrijf EquiRatings. De FEI is de samenwerking aangegaan voor 4 jaar met het bedrijf dat data-analyse en risico-management in zowel eventing als in de endurancesport zal uitvoeren.

Nadat het EquiRatings systeem in Ierland een succes was heeft ook British Eventing besloten het systeem te gaan testen. In Groot-Brittannië wordt dit jaar al op eventingwedstrijden geëxperimenteerd met het nieuw ontwikkelde beoordelingssysteem.

De Ierse eventingruiter Sam Watson en Diarm Byrne zulen als ontwikkelaars van EquiRatings gaan werken vanuit de FEI database’s om gegevens te verzamelen over hindernissen, valpartijen, blessures en andere factoren inzake risicobeheer. Ook zullen ze data van de verschillende nationale federaties erin ebtrekken

Daarin staat voorop het doorberekenen en invoeren van het EquiRatings Quality Index (ERQI) in de FEI database. ERQI  helpt het risico van hindernissen, parcoursen en valpartijen van paarden in cross country’s in te schatten. Eerst zal er op CCI4*-niveau met EquiRatings gewerkt worden. Daarna zal op verzoek van het Eventing Comité en de Risico Management Stuurgroep het project vergroot worden.