Berg en Dalruiters bijna falliet na ontvreemding 45.000 euro

Berg en Dalruiters bijna falliet na ontvreemding 45.000 euro
De Berg en Dalruiters uit De Lutte zijn nagenoeg failliet nu ex-penningmeester Johan Meijer ruim 45.000 euro van de club heeft ontvreemd. Dat vertelde het bestuur van de club donderdagavond aan de leden. In een speciaal belegde ledenvergadering gaf het bestuur tekst en uitleg over de diefstal.

Daarbij vielen her en der ook harde verwijten aan het adres van het bestuur. Meijer heeft in een tijdsbestek van ruim twee jaar 45.000 euro achterover gedrukt. Geld dat bedoeld was voor de vervanging van het dak van de manege. Het bedrog kwam aan het licht toen leveranciers vragen gingen stellen over trage betalingen.

Bij een controle van de boeken kwam vervolgens aan het licht dat er veel geld was verdwenen. Meijer, wiens dochter bij de Berg en Dalruiters rijdt, kon geen sluitende jaarrekening of administratie overleggen. Toen het bestuur hem vorige week op het matje wilde roepen, kon hij geen kant meer op en ging er vandoor. Daarop is de politie ingeschakeld die hem via kentekenregistratie ergens in Noord Holland aantrof in zeer verwarde toestand. Meijer zou een poging of pogingen hebben gedaan zich van het leven te beroven. Hij was in de Oldenzaalse gemeenteraad bezig aan zijn vierde termijn als raadslid voor de PvdA. Hij nam maandag ontslag als raadslid om persoonlijke redenen.

De Berg en Dalruiters zullen met leveranciers en andere partijenafspraken moeten maken over betalingen. 'We gaan dat allemaal netjes oplossen en hopen op enige clementie van de betrokkenen. In de club heerst verslagenheid, maar de leden zijn ook strijdbaar. Ze willen met acties geld inzamelen en nieuwe sponsoren zoeken om de club er zo snel mogelijk weer bovenop te helpen', zegt bestuurslid Theo Spit.