Verslag Enduranceforum reglementswijzigingen

Verslag Enduranceforum reglementswijzigingen

Op dinsdag 27 oktober kwam het Enduranceforum voor de laatste keer dit jaar bijeen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Hier lees je de belangrijkste punten die besproken zijn.





Wedstrijdseizoen 2015: aantallen
Aan het begin van de vergadering wordt het aantal deelnemers van het wedstrijdseizoen 2015 besproken. Het totaal aantal starts groeide met 7% ten opzichte van 2014. Het aantal starts in de Kennismakingsklasse, de klasse II en III groeide, in klasse I is een daling van 7% te zien. In klasse III is bijna een verdubbeling van het aantal ruiters te zien ten opzichte van vorig jaar. Oorzaken van deze groei kunnen zijn dat kleinere wedstrijden mogelijk zijn gemaakt en dat ruiters middels het jeugd- en subtopprogramma zijn gestimuleerd.

Reglementswijzigingen
Een belangrijk agendapunt van deze vergadering zijn de eventuele reglementswijzigingen voor het volgende wedstrijdseizoen. De verzamelde en voorbereidde suggesties tot en met de zomer zijn besproken en over bepaalde zaken is gestemd. Hieruit volgen een beperkt aantal kleine wijzigingen waarover in de vergadering overeenstemming is bereikt. Gezien het kleine aantal wijzigingen met relatief weinig impact besluit het forum voor het seizoen 2016 geen reglementswijzigingen door te voeren.

Daarnaast wordt besloten in het kader van deregulering en toegankelijkheid van de regelgeving het gehele Wedstrijdreglement Endurance te herzien. Dit is al langer een wens. De nog openstaande discussiepunten betreffende reglementswijzigingen worden in dit traject meegenomen, net als de suggesties die kort voor deze vergadering vanuit het veld zijn aangedragen bij het forum.

Hippiade 2016: oproep
Zoals besproken in de vorige vergadering zijn de mogelijkheden onderzocht voor aansluiting van endurance binnen de bestaande opzet van de Hippiade. Er lijken mogelijkheden om endurance te integreren. Dit vraagt verdere uitwerking met een nieuw te vormen organisatiecomité Hippiade Endurance.

Wil je helpen bij het opzetten van de Hippiade Endurance of wil je meedenken over de endurancesport in Nederland? Neem contact op met de forumleden viaforumendurance@knhs.nl.

Vergaderdata 2016
Het Enduranceforum vergadert in 2016 op 4 februari, 5 april, 15 september en 8 november.