Zuidenwind naar Japanse Akane Kuroki

Zuidenwind naar Japanse Akane Kuroki

De KWPN-hengst Zuidenwind (v OO Seven) is verkocht. Zijn nieuwe amazone is de Japanse Akane Kuroki. Kuroki reed voorheen Toots, die ze overnam van Imke Schellekens-Bartels. Toots overleed eerder dit jaar onverwacht.

Zuiwenwind kwam afgelopen zomer in actie voor het Zweedse team op het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Onder Rose Mathisen was hij jarenlang een vaste waarde voor het team. Tijdens de Stockholm Horse Week won de combinatie zowel de Grand Prix als de kür op muziek.

Met het Zweedse team wonnen ze brons op het EK in Göteborg in 2017.

Vorige maand nog schreef Rose Mathisen met Zuidenwind de WB-kwalificatie in Estland op haar naam. De combinatie won in Tallinn zowel de Grand Prix als de Kür op muziek.

Nakomelingen

Ook voor de Zweedse fokkerij was Zuidenwind van betekenis. Zijn 6-jarige zoon Skywalker kwam aan de start van het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo onder Cecilia Kristoffersen.

Akane Kuroki is gevestigd in Duitsland bij Jessica von Bredow-Werndl en Benjamin Werndl. Ze nam met de Jazz-zoon Toots deel aan de Olympische Spelen in Rio in 2016. Ze wonnen ook een gouden teammedaille in 2018 tijdens de Asian Games.

bron: KWPN