Voetbalvrouw Lisa Müller richt zich op dressuur carrière met nieuwe aanwinst Falcon

Voetbalvrouw Lisa Müller richt zich op dressuur carrière met nieuwe aanwinst Falcon



Voetbalvrouw Lisa Müller zal zich gaan richten op de dressuursport. Hiervoor heeft zij de Apache nakomeling Falcon gekocht voor een naar verluidt groot bedrag meldt Horses. In het KWPN verrichtsonderzoek strandde Falcon met 74.5 punten.

De inmiddels geruinde Falcon is SBS-geregistreerd en werd op de KWPN Hengstenkeuring voorgesteld in het verrichtingsonderzoek door Ad Valk en Erwin Samuels. De ruin was voorheen actief onder Femke de Laat die hem uitbracht in de Subli Cup, waarna hij werd verkocht aan de Zweedse amazone Sophia Skobe-Rosen. Het was echter Chiarra Prijs, die nauw samenwerkt met Rosen,  die afgelopen jaar vijfde werd met Falcon in de finale van de Horsefood Competitie met een score van 82,5%, waarmee het tweetal zich kwalificeerde voor het WK voor de vijfjarige dressuurpaarden.

Begin dit jaar werd de jonge ruin verkocht aan Lisa Müller, de vrouw van de FC Bayern München middenvelder Thomas Müller, die de Apache zoon direct bij het FEI op haar naam liet zetten. Inmiddels heeft het tweetal hun eerste landelijke concours gereden en ook gewonnen.