Transferkoorts in de springwereld

Transferkoorts in de springwereld
Er zijn heel wat wissels in de springsport. Eerder gaven we bericht dat Haras de Clarbec een nieuwe ruiter heeft gevonden voor Nicolas Delmotte zijn voormalige top paarden. Frankrijk's Julien Epaillard heeft ook zijn stal uitgebreid.

De Franse springruiter kan voortaan rekenen op de Holsteiner, Corazon de Leon. Het nieuwe duo heeft reeds twee foutloze omlopen op een 1.40m niveau achter de rug. Voordien werd Corazon uitgebracht onder het zadel van Mélanie Lemoine Jondet.

Daniel Bluman verenigt zich met Colestina H. De merrie werd opgeleid door Andre Thieme. De dochter van Colestus sprong met Thieme in het zadel op een internationaal 1.45m niveau. Samen met Bluman komt de merrie deze week het eerst aan de start tijdens de CSI5* in Tryon.

De Duitse Meredith Michael Beerbaum kan dan weer rekenen op een oude bekende. Beerbaum haar top merrie, Daisy (Excenel V) is terug aan het werk met de Duitse amazone in het zadel. De merrie kwam voor het laatst in actie in mei tijdens de CSI3* Redefin. De combinatie kwam vorige week na enkele maanden rust terug in actie en niet zonder succes. Het duo sprong in de kijker tijdens enkele 1.40m en 1.45m rubrieken in Oliva.