Toulago en Cristalline krijgen een Amerikaanse amazone in het zadel

Toulago en Cristalline krijgen een Amerikaanse amazone in het zadel
De 23-jarige Amerikaanse amazone Adrienne Sternlicht heeft twee toppers onder het zadel gekregen. Zo laat Studforlife weten dat zowel de 11-jarige Toulago (v. Toulon) als de 8-jarige Cristalline (v. Cristallo 1) via bemiddeling van Francois Mathy en Mclain Ward aan haar werden verkocht.

Toulago maakte vooral onder het zadel van Pius Schwizer een grote indruk. Als 9-jarige behaalde hij een 7e plaats in de Wereldbeker finale van Lyon. Datzelfde jaar namen zij ook deel aan de Wereldruiterspelen in Caen.
In april van vorig jaar liet Schwizer weten dat er een einde kwam aan de samenwerking met de eigenaar. Een week later maakte Roger Yves Bost bekend dat hij de talentvolle Toulon-zoon zou rijden, maar enkele dagen later kwam Stephex Stables met het officiële bericht dat zij de ruin naar België hadden gehaald met het oog op de Olympische Spelen.
Met Deusser won hij in februari dit jaar de 3 sterren Grote Prijs (1m60) van Offenburg. Sinds de Global Champions Tour manche van Antwerpen zagen we Stephex Stables amazone Petronella Anderssson aan het werk met hem.

Naast Toulago krijgt Sternlicht dus ook de 8-jarige Cristalline onder het zadel. Zij was de verrassing tijdens de Wereldbeker finale in Goteborg enkele maanden geleden. Met de Australiër Chris Chugg behaalde zij een 10e plaats.