Top's Eddieni van Theo Hanzon naar Augusti Elias

Top's Eddieni van Theo Hanzon naar Augusti Elias
Zware Tour talent Theo Hanzon , die traint bij Anky van Grunsven vertelde zojuist aan de Hoefslag dat hij zijn toekomstpaard Top’s Eddieni (Johnson uit Top’s Zoevan Negro) verkocht heeft aan de Spanjaard Augusti Elias, de man van Annabel Collins. ‘De sportman in mij wilde Eddieni niet kwijt, ook omdat hij gewoon veel kwaliteit en mogelijkheden heeft voor het grote werk. Maar zakelijk gezien kon ik dit bod niet weerstaan.  In samenspraak met de mede eigenaren en fokkers de familie Trouwborst hebben we besloten tot verkoop over te gaan.’

Theo was met zijn Top's Eddieni nog volop in de race voor een ticket voor het WK jonge paarden in Ermelo. ‘Ik had me geselecteerd voor de halve finale bij de 7-jarigen. Het is de bedoeling dat Augusti de selecties verder uit rijdt en dat op die manier Eddieni als nog mee loopt op het WK. Ik schat de kans daarop positief in. Augusti reed eigenlijk zo weg met Eddieni, en had echt een klik met hem. Daarbij wordt hij begeleid door Nicole Werner’.

Hanzon behaalde mooie resultaten met Eddieni. ‘Waar we aan de start kwamen deed hij bovenaan mee’, zegt hij daar zelf over. Zo won de zoon van Johnson de Subli Cup als vijfjarige, werd reservekampioen in de Subli Cup bij de zesjarigen, en was afgelopen winter reservekampioen ZZ-Z bij de KNHS Indoorkampioenschappen.