Taj Mahal verlaat Cian O'Connor voor Britse Young Rider

Taj Mahal verlaat Cian O'Connor voor Britse Young Rider

De tienjarige hengst, Etoile van de Neerheide Z, de tot 'Taj Mahal' omgedoopte zoon van Emerald van 't Ruytershof, verlaat zijn stal uit Ierland en gaat richting Groot-Brittanië. Cian O'Connor's talent vervoegt een jonge Britse amazone. 

Halfweg 2021 kwam Etoile van de Neerheide Z (Taj Mahal) in O'Connors team terecht, nadat hij eerder zijn opleiding genoot onder Dieter Vermeiren. Vermeiren bracht de door Yannick Tielen van de Regenwortelhoeve gefokte hengst uit tot op 3* niveau. De Ier bouwde hierop verder en startte zelfs in enkele 5* proeven. Hun recentste overwinning samen was vorige zomer in ons land, tijdens de 3* Grand Prix van Knokke Hippique. 

Maar hun tijd samen is dus ook aan een einde gekomen, de tienjarige hengst komt onder het zadel van de Britse Keira Stoute, een Britse Young Rider-amazone. 

De hengst sprong in zijn tienjarige bestaan al net geen €50.000 aan prijzengeld bijeen, waarvan hij een deel won op 1.50-1.55m hoogte! Meer van deze informatie? Check dan snel de Jumpr App! 


Bron: Sociale media
Foto©: Sportfot / Knokke Hippique