SFN II investeert in 5-jarige Connect-zoon. Tom Martens neemt teugels over.

SFN II investeert in 5-jarige Connect-zoon. Tom Martens neemt teugels over.

Het Springpaarden Fonds Nederland (II) heeft de vijfjarige Watermill Art SFN (Connect Carambole) deels aangekocht. Tom Martens zal de opleiding van de vijfjarige verderzetten. Fokker Jan Greve blijft voor een kwart mede-eigenaar.

Als vierjarige kwam de ruin uit onder het zadel van de Britse amazone, Carla Bolam. Het was Willem Greve die het SFN II focuste op de ruin. Jan Greve heeft de ruin op verzoek van het SFN weer naar Nederland gehaald. De eerste maand nam Emile Hendrix te training op zich en daar is hij met tussenpozen beoordeeld door de selecteurs. Inmiddels heeft Greve een deel verkocht aan het SFN.

Greve fokte deze zoon van Connect uit de merrie Fanessa, die Carambole als vader heeft. Net als Fanessa werd haar moeder Tessa ook door Jan Greve gefokt en zij heeft Guidam als vader. Het talent van Guidam werd door Jan Greve zeer vroegtijdig herkend. Samen met de in Middelbert bij Groningen wonende Gerardus Post ontdekte Greve Carambole en met Daan Horn spotte hij in Holstein Connect. Zowel aan vaders- als aan moederszijde zit in Watermill Art SFN de passie voor de hippische sport van Jan Greve. Mogelijk vandaar dat hij het in 2015 geboren hengstveulentje, dat volgens de regels van het KWPN met de letter K diende te beginnen, "Kunst W" noemde. Waarbij de letter W staat voor Watermolen. Greve blijft voor 25% mede-eigenaar.

"Ik heb Watermill Art SFN gereden en had op de eerste cavaletti die we sprongen gelijk een goed gevoel. Het is een paard met veel balans, maar hij heeft ook veel bloed. Ik vind het fijn dat de mensen van het SFN aan mij hebben gedacht en mij het vertrouwen geven met dit paard aan het werk te mogen gaan", aldus Tom Martens.