Rowen van de Mheen nieuwe ruiter voor Zacharov TN

Rowen van de Mheen nieuwe ruiter voor Zacharov TN
De KWPN hengst Zacharov TN vindt zijn nieuwe ruiter in de Rowen van de Mheen. De dertienjarige Clinton zoon liep een kleine twee maanden geleden nog naar de winst op de KWPN Stallion Show onder het zadel van Zoï Snels.

De hengst staat nu een kleine week op stal en is dit weekend mee naar het Italiaanse San Giovanni waar hij hem zal uitbrengen in het 1.30m. Het tweetal zal worden begeleid door Wout-Jan van der Schans die eveneens dit weekend aanwezig is in Italië.

Zacharov TN werd in 2011 uitgebracht door Maikel van der Vleuten die met hem een vierde plaats behaalde in de Grand Prix van Roggel. Het was daarna Nijhof Stalruiter Hanno Ellerman die in 2013 korte tijd plaatsnam in het zadel, waarna de hengst bij Zoï Snels belandde. Deze was vooral met hem actief op het tweester niveau met een hoogte tot 1.45m.

Maar ook Rowen van de Mheen is geen onbekende in de springwereld. Met Quaprice d'Astree won de zeventienjarige ruiter vorig jaar de zilveren medaille op het EK Pony's. Vlak hierna maakte hij de overstap naar de paarden. Ook zal hij het paard van Jordy van Gerwen, Action P (v. VDL Sheraton), tijdelijk uitbrengen op het Italiaanse circuit zolang de amazone met een gebroken knie zit.

 

Foto: Rowen van de Mheen in Malmo