Reed Kessler's Olympisch paard Cylana is verkocht

Reed Kessler's Olympisch paard Cylana is verkocht
Reed Kessler heeft na vijf fantastische jaren de verkoop van haar Olympische merrie Cylana (v. Skippy II) aangekondigd.

De veertienjarige merrie is verkocht aan de familie Hymowitz uit New York en de twintig jaar oude Cloe Hymowitz zal de nieuwe amazone van Cylana worden. Het is wel geen afscheid voor de succesvolle combinatie aangezien er afgesproken is dat de merrie terug zal keren naar Kessler voor haar pensioen en om in de fokkerij ingezet te worden als ze haar carrière met Hymowitz afgewerkt heeft. "Het is geen vaarwel, het is een 'tot binnenkort'" zegt Reed Kessler in het persbericht.

Reed Kessler en Cylana sprongen zichzelf in de kijker in 2012 toen Reed de jongste springruiter ooit werd die deelnam aan de Olympische Spelen. Diezelfde zomer werd ze achttien jaar. Samen hebben ze verschillende belangrijke Grote Prijzen gewonnen over heel de wereld. In maart waren er nog twee overwinningen op de WEF in Wellington.

"Cylana was voor mij het paard van mijn leven," zegt Kessler. "Ze heeft mij de amazone gemaakt die ik nu ben, waarvoor ik haar heel dankbaar ben. Het is een heel moeilijk moment voor mij, het was zeer zeker de moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten maken. Cylan is en zal altijd een deel van mij zijn. Maar ik ben blij dat ze hetzelfde voor Cloe Hymowitz kan doen."

"Ik had niet de intentie om Cylana te verkopen, maar ik ben al heel mijn leven bevriend met Brianne Goutal, de trainer van Cloe, en ik zou haar nooit aan iemand anders verkocht hebben. Ik weet dat Cylana met veel respect zal worden behandeld en dat ze evengoed verzorgd en geliefd zal zijn als bij mij op stal." vervolgt de Amerikaanse amazone

Cloe Hymowitz over haar nieuwe aanwinst: "Ik ben Reed heel dankbaar dat ik deel mag uitmaken van Cylana's fantastische carrière. Ik heb Reed zien rijden met Cylana voor vele jaren en nu ben ik heel enthousiast omdat ik de kans heb gekregen om zo'n fantastische merrie te mogen rijden. Ze is echt een 'once in a lifetime horse' en ik ben dan ook heel blij dat ze mijn team van paarden zal vervoegen".