Pius Schwizer neemt de teugels van Bryan Balsiger over bij Ecuries les Verdets

Pius Schwizer neemt de teugels van Bryan Balsiger over bij Ecuries les Verdets

Olivier de Coulon van Ecuries les Verdets heeft na het vertrek van Bryan Balsiger, die er zeven jaar dienst heeft opzitten bij de Zwitserse stal, Pius Schwizer aangewezen als nieuwe ruiter voor zijn paarden en daar zitten toch wel enkele klinkende namen bij...

Bryan Balsiger maakte enkele dagen geleden het nieuws bekend dat hij na jaren van goede samenwerking en vele successen ervoor kiest om een andere weg in te slaan in zijn carrière en daarbij ook het team van paarden verlaat: "Vandaag wordt een bladzijde omgeslagen. Ik heb ervoor gekozen om een andere weg in te slaan aan mijn kant in de familiale stallen in Corcelles."

"Ik wil het hele team van Ecuries les Verdets bedanken en vooral de familie De Coulon voor deze 7 jaar die we samen hebben doorgebracht. Ik zal die onvergetelijke momenten, waarvan ik de kans kreeg om ze te beleven, nooit vergeten. Bedankt aan jullie en de geweldige paarden die aan mij zijn toevertrouwd."

Onder de vele successen in de afgelopen zeven jaar behoort uiteraard het individueel goud op het Europees Kampioenschap Young Riders van 2017 met de Coulon's Clouzot de Lassus (v. Ugano Sitte) maar ook het teamgoud op de recent verreden Nations Cup manches in Dublin en St. Gallen met Chelsea Z (v. Chellano Alpha Z) en Dubai du Bois Pinchet (v. Kashmir van Schuttershof) mogen niet ontbreken op zijn palmares. 

In navolging maakte de stal zijn nieuwe ruiter bekend en dat is niemand minder dan Pius Schwizer. In de aankondiging lezen we: "Met veel plezier kondigen we aan dat we nu samenwerken met ruiter Pius Schwizer, die vanaf morgen de leiding zal nemen over al onze paarden. We hopen dat deze keuze prachtige resultaten zal brengen voor ons land en onze stal, en we kijken uit naar deze nieuwe samenwerking."

Schwizer neemt de teugels nu over van Balsiger en krijgt twaalf paarden onder het zadel, waaronder de twee Nations Cup-sterren. 


Bron: Ecuries les Verdets, Bryan Balsiger