Philipp Schulze Topphoff's Grand Prix merrie Concordess NRW verkocht naar Quatar

Philipp Schulze Topphoff's Grand Prix merrie Concordess NRW verkocht naar Quatar

Concordess NRW (v. Congress) en de Duitser Philipp Schulze Topphoff waren een absoluut dreamteam. Samen klom het duo van de allereerste proeven voor jonge paarden helemaal op tot aan de wereldtop van de springsport. Dat succesvolle paar is na acht jaar nu uit elkaar. De dertienjarige schimmelmerrie werd verkocht naar Qatar met het oog op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Schulze Topphoff en de Westfaalse merrie, gefokt door Delia Brügmann, blonken wereldwijd uit op het hoogste niveau, en de 28-jarige Duitser heeft dan ook een groot deel van zijn succes te danken aan Concordess . Het paar won onder meer eind 2021 de Wereldbeker van La Coruna, en sprong datzelfde jaar ook naar een klassering in de Rolex Grand Prix in Aken.

Aan spring-reiter.de bevestigde Philipp Schulze Topphoff de verkoop: "Ja, het is helaas waar. We hebben de stap niet lichtvaardig genomen, we hebben de nieuwe eigenaren vooraf goed bekeken. De merrie heeft het daar heel goed, ze zorgen fantastisch voor haar."

Oog op Olympische Spelen

Met het oog op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs zijn de Arabieren grootse investeringen aan het doen, en bieden ze topprijzen voor de succesvolle paarden. De nieuwe ruiter van Concordess NRW, de 29-jarige Rashid Towaim Ali Al Marri uit Qatar, trad deze week voor het eerst met de merrie aan tijdens een 1.35m wedstrijd in Oliva.

Bron: spring-reiter.de

Foto: © Oxer Sport