Micky Schelstraete neemt afscheid van EK-paard Knight Rider

Micky Schelstraete neemt afscheid van EK-paard Knight Rider

Micky Schelstraete verliest met Knight Rider (v. Uphill) een tweede paard enkel en alleen al deze maand, nadat ze eerder ook al afscheid nam van Gregwaard (v. Florencio). Het duo mocht vorig jaar nog met het juniorenteam op het EK in Hartpury aantreden waarbij ze zilver behaalden. De achtjarige ruin zal voortaan onder een Duitse jeugdamazone aan de start komen. 


In juli 2021 werden Schelstraete en Knight Rider aan elkaar voorgesteld, waarop in oktober al hun eerste internationale debuut volgde. Maar het was pas in 2022 dat ze hun talent lieten opvallen met onder andere enkele top vijf-noteringen én winst in zowel de landen- als individuele proef in Exloo. 

Onder hun prestaties als team behoort natuurlijk ook de zilveren medaille op de landenwedstrijd tijdens het EK, waar ze voor het beste Nederlandse resultaat zorgden. Eind vorig jaar stapten ze over van de junioren naar de young riders en ook daar konden ze op het ritme blijven vloeien waarop ze bezig waren. Ze wonnen samen de landenproef én de kür. Afgelopen maand boekte het duo nog winst en reden ze hun eerste Prix St. Georges bij de senioren. 

Maar aan mooie liedjes komt vaak een einde en zo ook aan deze samenwerking... Het voorziene plan was dat de ruin ongeveer een jaar onder Schelstraete zou komen maar door hun onvoorziene succes werd dat verlengd. Maar de ruin werd door z'n eigenaars nu toch verkocht, aan een Duitse jeugdamazone.