Max Nieberg naar Team Raijmakers

Max Nieberg naar Team Raijmakers



Via de Facebookpagina van Team Raijmakers verscheen vandaag het nieuws dat hun nieuwe trainee niemand minder zal zijn dan Max Nieberg. De zoon van de Duitse springlegende Lars Nieberg. Aankomende week zal Max zijn intrede doen bij het team van Piet Raijmakers in Asten.

“Het is eigenlijk een beetje toeval dat ik nu hier ben. Mijn vader, Lars Nieberg, had laatst contact met Piet en toen hebben we besloten dat ik een poos hier kon trainen”, vertelt Max. De vader van Max is tweevoudig medaille winnaar tijdens de Olympische Spelen in Atlanta en Sydney. Beide keren won hij goud met het Duitse team. De familie Nieberg heeft in Duitsland een stoeterij met zo'n 90 paarden.
“Vorig jaar heb ik een trainingsstage in Amerika gedaan. Ik wilde graag het Amerikaanse systeem leren kennen. Bovendien was het goed voor mijn Engels en nu dan hier in Asten bij Team Raijmakers. Het bevalt me uitstekend. Afgelopen maandag was ik met Piet bij stal Heijligers. Hij heeft me daar wat simpele aanwijzingen gegeven. Die tips pak je zo op, niet moeilijk maar toch erg waardevol. Ik merk nu al, dat die paar tips van Piet me al vooruit helpen. Ik rijd hier verschillende paarden en ik voel gewoon dat het beter gaat. Of ik hier over twee weken nog blijf moeten we even bekijken. Voor mij is belangrijk dat er voldoende toernooipaarden zijn. Ik wil beter worden, dus moet je wedstrijden rijden. We gaan samen bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ik voel me in ieder geval op mijn gemak hier in Asten!”