Mathilda Karlsson koopt WK-paard Apollonia 23 en GP-paard Cerano 19 aan

Mathilda Karlsson koopt WK-paard Apollonia 23 en GP-paard Cerano 19 aan
De Zweedse amazone, Mathilda Karlsson heeft geïnvesteerd in twee nieuwe top paarden. Karlsson ziet haar stallen uitgebreid met twee 1.60m paarden.

Ze kocht zo Jos Verlooy's voormalige Apollonia 23 (v. Bogegardens Apollo). De Deens gefokte 13-jarige merrie kwam al aan de start met Jos Verlooy, Harrie Smolders en diens leerlinge, Audrey Coulter. Onder het zadel van Stefanie Bistan sprong de merrie tijdens de Wereldruiterspelen in Caen in 2014.

Verder investeerde Karlsson ook in de 11-jarige ruin Cerano 19.  De Holstein zoon van  Cesano II kwam eerder al aan de start met Karlsson.Eerder dit jaar sprong de ruin nog naar de tweede plaats met Damien Plume in de CSI3* Grand Prix in Arezzo. Voordien was het Tobias Meyer die de ruin uitbracht.

"Ik heb heel wat super leuke jonge paarden die aankomen, maar ze hebben nog tijd nodig," zegt Karlsson. "Samen met Apollonia en Cerano kan ik me focussen op de hogere proeven volgend jaar tijdens het GCT seizoen. Deze twee paarden zullen me enorm veel leren."