KWPN hengst Tornesch beschikbaar bij Haras de Semilly

KWPN hengst Tornesch beschikbaar bij Haras de Semilly
De bij het KWPN goedgekeurde hengst Tornesch (v. Lux) staat sinds gisteren ter dekking in Frankrijk bij Haras de Semilly. De Lux-zoon,die jarenlang onder Malin Baryard-Johnsson op het hoogste niveau presteerde, ging 2015 met internationale springsportpensioen. De hengst ging daarna terug naar de eigenaar waarop dochter Emily  hem op een lager niveau uitgebracht.

In 2012 werd de door Henk en Anneke Noordhof-Nieborg gefokte hengst bij het KWPN erkend. Verder ontving hij groen licht voor de dekdienst bij het Hannoveraner Verband, SWB, Holsteiner Verband, Oldenburg International en Selle Français.  De hengst liet flink wat sporen na in de fokkerij. Meerdere zonen werden bij diverse stamboeken goedgekeurd. Onder hen Hanley die ingeschreven staat bij het KWPN.

De nu 17-jarige hengst had een glansrijke carriere met Baryard-Johnsson in het zadel met vele top noteringen op wedstrijden wereldwijd. In 2015 maakte de combinatie deel uit van het nationale team dat Zweden vertegenwoordigde op het EK springen in Aken. Vlak daarvoor in werden ze nog vierde de Grote Prijs van Falsterbo.