KWPN-hengst Hummer voortaan onder het zadel van Kirsten Brouwer

KWPN-hengst Hummer voortaan onder het zadel van Kirsten Brouwer

De KWPN gekeurde Westpoint zoon Kartsevo Hummer is weer terug in Nederland. Na zijn goedkeuring bij het KWPN vertrok de hengst naar Rusland. Nu is het Kirsten Brouwer die de jonge hengst zal gaan trainen met het oog op het aankomende seizoen van de Isah Hengstencompetitie.



De inmiddels vierjarige hengst mocht vorig jaar met een eindresultaat van 79 punten zijn dekbrevet in ontvangst nemen. Na zijn goedkeuring vertrok hij naar Rusland waar zijn eigenaren van Kartsevo Stud gestationeerd zijn. Afgelopen zomer kwam hij in actie in Nederland tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. In het zadel zat Evgeni Sharangovich. De combinatie werd destijds begeleid door Annemarie Brouwer. Nu zal haar dochter de teugels overnemen van de jonge hengst.


"We hebben een zeer goede samenwerking met de eigenaren van Hummer. Daarom vroegen ze of ik niet de Hengstencompetitie met hem wou gaan rijden. Daarop is hij overgebracht naar Nederland", vertelt Kirsten Brouwer. "Het is echt een heel leuk paard. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een paard met zo een fijn karakter gehad. Hij denkt graag mee en heeft drie hele goede gangen. Ik ga hem nu eerst een beetje naar mijn hand zetten en ik denk dat hij het daarna heel goed gaat doen in de Hengstencompetitie".