Kingsley Lucky Dance naar Tess Wouters

Kingsley Lucky Dance naar Tess Wouters
Het Grand Prix paard van de Belgische amazone Julie de Deken heeft een nieuwe amazone. Kingsley Lucky Dance zal voortaan uitgebracht gaan worden onder de 16-jarige Tess Wouters. De 15-jarige Hannoveraner hengst is een nakomeling van Lucky Lionell, gefokt door Klaus Plönke van het Gestüt Tannenhof. Gisteren in Uden reed de nieuwe combinatie samen een oefenwedstrijd waar ze een score ontvingen van 70%.

Julie de Deken en Lucky Dance namen onder andere deel aan het EK in 2013 waar ze als 37e eindigden, ook namen zij deel aan het WEG van 2014. In Mechelen was er in dat zelfde jaar de overwinning in de Grand Prix Special op het CDI5*.

Ook de Belgische para amazone Michele George heeft een paar maanden de hengst gereden. Zij reed hem in maart en april dit jaar, om een troef achter de hand te hebben voor de Paralympische Spelen, mocht er onverhoopt iets gebeuren met haar topper FBW Rainman. De samenwerking had het gewenste resultaat, ook met Lucky Dance behaalde George haar kwalificatie voor Rio.