Kevin Jochems krijgt Grand Prix paard Uchin Imperio Egipcio onder het zadel

Kevin Jochems krijgt Grand Prix paard  Uchin Imperio Egipcio onder het zadel
Young Rider Kevin Jochems heeft een nieuw Grand Prix paard onder het zadel. Jochems, die dit seizoen volop zijn kans krijgt binnen de Global Champions Tour, zal deze week in Monte Carlo aan de start komen met de 12-jarige sBs’er Uchin Imperio Egipcio (Chin Chin x Vondel van het Hendrixhof).

Uchin werd gefokt door Jan Wielant in Herfelingen onder de naam Uchin van de Centaur. In 2012 werd hij ruim een half jaar door Kevin Staut uitgebracht op 5 sterren niveau. Zij behaalden toen verschillende klasseringen op 1m50 niveau. Nadien zagen we o.a. Vitor Alves Teixeira, Guillaume Batillat, Vladimir Tuganov en tot eind vorig jaar Petronella Andersson in het zadel van deze ruin.
Het voorbije half jaar werd Uchin gereden door de Duitser Tobias Meyer, dit vooral op CSI3* sterren niveau.

In 2014 behaalde Uchin een tweede plaats in de CSI3* sterren Grote Prijs van Bonheiden. Dit jaar won hij in Arezzo een 1m40 proef en vorig jaar was hij tweede in de 1m60 hoge Grote Prijs van Lons le saunier.

“Ik heb hem nu een twee tal weken onder het zadel en het gevoel zit meteen al goed. Monte Carlo wordt ook direct onze eerste wedstrijd deze week.” aldus Jochems aan Equnews