Jos Verlooy komt van het weekend in actie met voormalige topper Domino

Jos Verlooy komt van het weekend in actie met voormalige topper Domino
Aankomend weekend zien we Jos Verlooy terug in het zadel bij een oude bekend. In Lier zal hij zijn opwachting maken met voormalig Grand Prix paard Domino (v. Thunder van de Zuuthoeve). De ruin die sinds 2015 gereden werd door Audrey Coulter zal een tijdje bij Verlooy in de stallen komen om weer terug op niveau te worden gebracht na een blessure.

Ongeveer een jaar geleden raakde de 14-jarige BWP'er geblesseerd en hij is nu weer terug op weg naar zijn nieuwe niveau. Tot hij weer klaar is voor het hoogste werk zal Verlooy hem uitbrengen.

Euro Horse verkocht de topper in de zomer van 2015 aan de Amerikaanse amazone die hem in succesvol uitbracht op het CSI5* niveau. Zo reden ze onderandere ook de Wereldbeker finale in Göteburg waar het duo als 27ste eindigde.

Bij Jos Verlooy stond de Thunder van de Zuuthove-zoon aan de grond van zijn internationale succes. Samen kwamen ze voor Belgie in actie tijdens Europese jeugdkampioenschappen in Comporta in 2011 en Ebreischdorf in 2012. Bij de senioren mocht Verlooy op jonge leeftijd ook zijn land verdedigen van 2013 op het EK in Herning. Ook bij de Wereldruiterspelen van 2014 en het EK in Aken 2015 waren ze van de partij.